Week van de herplaatser - het verhaal van Apollo

29 november 2014

Apollo die ‘via via’ een nieuw thuis vond

Het is de week van de herplaatser! Elke dag een verhaal van een succesvol herplaatste hond en een inhoudelijk artikel uit het gratis Handboek herplaatsingshonden...in de hoop dat meer mensen een herplaatser overwegen en nog voor de kerst veel herplaatsers een eigen fijn thuis vinden! Vandaag in de spotlights...Apollo...

Apollo de bruine labrador had niet de beste start gemaakt in zijn leven. Zijn socialisatieperiode was onvoldoende benut, waardoor hij schrok van bijna elke beweging en elk geluid. Gelukkig kwam hij als herplaatser ‘via via’ terecht bij Yolanda. Zij is met hem intensief aan de slag gegaan. 

Met fantastisch resultaat. Niet alleen staat Apollo nu met meer zekerheid in het leven. Hij wordt ook ingezet als therapiehond waarbij hij helpt met angstbegeleidingen. Iets wat niet met elke hond kan. Apollo bewijst echter dat ook herplaatsingshonden geschikt kunnen zijn voor dit werk. Samen met zijn maatje Joey, een klein zwart-wit ‘Boomertje’ van elf jaar voelt hij feilloos aan hoe hij zich moet gedragen bij cliënten in het therapiewerk. Yolanda is dan ook met recht trots op haar kanjers!

 Apollo is trouwens niet alleen een ‘werkhond’. Hij houdt er ook van om heerlijk te ontspannen, het liefst op schoot van de baas! En dan is een Labrador best een zware schoothond…

Apollo's verhaal toont duidelijk aan dat er onder herplaatsers kanjers van honden zitten en dat een herplaatser een fantastische keus kan zijn als je een hond overweegt. 

Lezen hoe je dat aanpakt? Download gratis voor iPad en Adroid tablet het: 

Handboek herplaatsingshonden

Op de foto zie je Apollo met Yolanda en zijn maatje. Fotograaf: Laurens Arenas.

Terug naar nieuwsoverzicht