Pas op met antivuurwerkmedicijn bij de hond

26 november 2014

Er gaat het gerucht dat bij de Aldi een vuurwerkmedicijn voor honden verkrijgbaar is met de werkzame stof ‘acepromazine’. Of het nu waar is of niet weten we niet maar we weten wel dat hondenbezitters moeten oppassen voor medicijnen met de werkzame stof acepromazine. Dit medicijn lijkt namelijk de geluidsgevoeligheid te vergroten, terwijl het dier zijn angst niet meer kan uiten omdat het medicijn de spieren verslapt. Hondenbezitters denken vaak dat het fantastisch werkt omdat ze niets aan hun hond meer zien. Wanneer de geluidsgevoeligheid door het medicijn wordt vergroot, lijdt de hond echter wel degelijk. Terwijl de hond dit niet kan uiten. Bijzonder hondonvriendelijk dus!

Is uw hond angstig met vuurwerk? Overleg dan met uw dierenarts over een medicijn dat de geluidsgevoeligheid bewezen niet vergroot en uw hond wel door de jaarwisseling kan helpen.

Terug naar nieuwsoverzicht