De Hond welkom stickers zijn er weer!

16 november 2014

Honden zijn een meerwaarde voor onze samenleving. Onderzoek toont aan dat een hond de hartslag kan verlagen van mensen die hem aaien, een kind zich meer op zijn gemak kan laten voelen en er zijn zelfs aanwijzingen dat een hond op het werk maakt dat collega’s zich socialer naar elkaar opstellen.

‘Hond welkom!’ zou dus op veel meer locaties moeten gelden dan vandaag de dag het geval is. Uiteraard moet een hond wel sociaal en opgevoed zijn om een meerwaarde te zijn voor de omgeving. Bovendien moet de hondeneigenaar zich meedenkend en nadenkend opstellen.

Daarom heeft de Koninklijke Hondenbescherming de ‘Hond welkom!’-stickerset geproduceerd. Met deze stickerset kan een etablissement of recreatieterrein aangeven of een hond welkom is en onder welke voorwaarden. De sticker kan op glas geplakt worden en is weerbestendig. De hoofdsticker geeft aan dat de hond welkom is. De substickers maken het mogelijk om daar een ‘mits’ bij te communiceren richting de hondeneigenaar. Afhankelijk van het bedrijf of gebied kan een substicker wel of niet van toepassing zijn.

Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor:

‘Hond welkom’ …. mits schoon en droog (voor restaurants of hotels); of

‘Hond welkom’… mits hij geen mensen/andere dieren stoort (voor recreatie of natuurgebieden)

 De ‘Hond welkom’ sticker maakt het voor hondvriendelijke gelegenheden mogelijk om zich te onderscheiden.

 Heeft u een horecabedrijf, bent u terreinbeheerder of hoteleigenaar en bent u honden en hun eigenaren goed gezind? Vraag dan gratis de stickerset op via: info@hondenbescherming.nl

 De Hondenbescherming hoopt dat de stickerset helpt om honden nog meer een meerwaarde te laten zijn en om hondeneigenaren te wijzen op hun verantwoordelijkheid voor goed gedrag van hun viervoeter.

Terug naar nieuwsoverzicht