Marktplaats plaatst FAIRPUP-banners voor een eerlijke start voor puppy’s

6 november 2014

De Koninklijke Hondenbescherming en Marktplaats werken vanaf deze week samen als het gaat om het voorlichten van hondenliefhebbers bij het herkennen van goede fokkers. Marktplaats steunt de FAIRPUP-campagne door bij de vijf meest aangeboden hondenrassen/typen FAIRPUP-banners te plaatsen. Daarnaast heeft de advertentiesite haar voorlichting aangepast op advies van de Koninklijke Hondenbescherming.

Bewustwordingscampagne voor consument

De FAIRPUP-campagne is een campagne van de Koninklijke Hondenbescherming die zich richt op mensen die op het punt staan een puppy in huis te nemen. De campagne helpt hen een bewuste keuze te maken. Zo is op FAIRPUP.nl informatie te vinden over het belang van het bewust kiezen van een puppy. Verder is er de FAIRPUP-CHECK te downloaden die de consument helpt bij het herkennen van een goede fokker.

Weten waar je aan begint

Jasper Teijsse van Marktplaats: ‘Markplaats vindt dierenwelzijn erg belangrijk. Veel puppy’s vinden een nieuw baasje via onze site en voor zowel honden als hondenliefhebbers is het dan ook van groot belang dat mensen weten waar ze aan beginnen. En een goede start begint met bruikbare informatie. Daarom ondersteunen we de FAIRPUP-campagne van harte.’

Een eerlijke start voor elke pup

Het is de missie van de Koninklijke Hondenbescherming om mensen bewust te laten kiezen voor eerlijke puppy’s uit goede nestjes. Zij gelooft in goede wetgeving over en controle op de wijze waarop puppy’s worden gefokt, geboren en gehouden. Zolang de overheid of andere organen echter onvoldoende middelen hebben een goede start voor élke puppy te garanderen, moet de puppykoper de controle zelf uitvoeren.

FAIRPUP geeft hiervoor praktische handvatten. De Hondenbescherming is blij dat Marktplaats helpt handvatten te bieden aan toekomstige puppykopers. Handvatten waarmee de puppykoper zekerder is van een fijne puppy en het steunen van eerlijke omstandigheden voor puppy’s en ouderdieren.

Terug naar nieuwsoverzicht