Mogen dierenwinkels pups verkopen?

29 september 2014

Helaas is de verkoop van pups door dierenwinkels niet verboden. De Koninklijke Hondenbescherming is tegen de verkoop van pups door dierenwinkels.

De omstandigheden waarin pups zich in dierenwinkels bevinden zijn verre van ideaal.

Er zijn wel wettelijke vereisten waaraan een verkopende dierenwinkel moet voldoen. De dieren moeten goed verzorgd worden en goed ‘gehuisvest’ worden. Sinds juli van dit jaar is het ook niet meer toegestaan de pups in de etalage te plaatsen.

In de optiek van de Hondenbescherming zijn deze eisen echter te minimaal. Bovendien hoort een pup niet thuis in een dierenwinkel. Het is niet alleen geen goede omgeving voor een (jong) dier. Het kan ook impulsaankoop in de hand werken. Iemand koopt dan een hond zonder goed nagedacht te hebben over wat de hond zijn leven lang nodig heeft.

Koop dus nooit een pup in een dierenwinkel! Kies voor een FAIRPUP! Bekijk de voorlichtingsfilmpjes en ga naar FAIRPUP.nl.

Elke pup een eerlijke start!

Terug naar nieuwsoverzicht