Pas op voor blauwalg de komende dagen

2 september 2014

Vanaf vandaag hebben we hopelijk een paar prachtige (na)zomerse dagen voor de boeg. Met warm weer doen honden vaak niets liever dan even met de poten in het water staan. Sommige zijn volleerde zwemmers en een lekker fris slokje natuurwater vinden ze vaak ook niet te versmaden.

Hoe heerlijk poedelen en zwemmen ook kan zijn, voorzichtigheid is geboden. Juist aan het einde van het seizoen kan er blauwalg in het water zitten. Zwemmen in (of drinken van) water met een hoge concentratie blauwalg is zeer ongezond voor mens en dier.

De provincies houden alle zwemlocaties goed in de gaten. Wilt u weten of uw hond veilig het water in kan, bezoek dan de website www.zwemwater.nl en zoek op het zwemwater in de betreffende provincie. Kijk ook altijd zelf goed of je olieachtige filmpjes op het water ziet en/of een afwijkende waterkleur.

Terug naar nieuwsoverzicht