Pas op voor blauwalg

15 juli 2014

De komende dagen wordt het lekker warm, misschien zelfs tropisch. Met dat warme weer doen honden vaak niets liever dan even met de poten in het water staan. Sommige zijn volleerde zwemmers en een lekker fris slokje natuurwater vinden ze vaak ook niet te versmaden.

Hoe heerlijk poedelen en zwemmen ook kan zijn, voorzichtigheid is geboden.

Als de watertemperatuur omhoog gaat, kan de concentratie blauwalg snel stijgen. Zwemmen in water met een hoge concentratie blauwalg is zeer ongezond voor mens en dier. Blauwalg vormt zich vooral in stilstaand water. In stromend water krijgt het minder kans, maar dan is het met uw hond oppassen dat de stroming hem niet kan laten afdrijven.

De provincies houden alle zwemlocaties goed in de gaten. Wilt u weten of uw hond veilig het water in kan, bezoek dan de website www.zwemwater.nl en zoek op het zwemwater in de betreffende provincie.

Terug naar nieuwsoverzicht