Nieuwtjes uit het seniorenhuis

4 juli 2014

In de laatste weken vonden de Mechelse meiden Cassy en Fenna een eigen thuis. Cassy woont in de omgeving van Utrecht en Fenna bleef in Brabant en woont bij een alleenwonende eigenaar die altijd herderachtige honden heeft gehad. Stokoud Russelreutje Tuk is meegegaan met een stel uit Ijsselstein. Ook onze grote rooie, de Bordeaux Dog Harley verhuisde. Naar Limburg en deelt nu zijn leven met een gezin met twee pubers en een aantal katten.

Helaas verdrietig nieuws over Wodan, de Mechelse herderreu die vanaf februari van dit jaar bij ons verbleef. Hij is overleden. Hij had een inoperabele kwaadaardige tumor waarvan we hebben gezegd dat zolang hij daar geen last van had, hij volop mocht genieten van zijn oude dag. Dat deed ie ook, met volle teugen. Tot gisteren en we hebben dan ook niet langer gewacht dan strikt noodzakelijk.

Nieuwe bewoners zijn er ook. Allereerst is er Nero, de Labradorkruising die vanwege een crisistoestand van zijn gezin niet meer veilig thuis kon blijven. Hij is dol op water en doet niets liever dan baantjes trekken en stokken uit het naast het seniorenpaviljoen gelegen meer halen. Een echte levensgenieter.
Dan Tim, een bastaardterriertje dat met het stijgen der jaren steeds minder trek had om alleen thuis te blijven. Dit zorgde voor onoverkomelijke problemen thuis. Toen de dierenarts Tim niet wilde laten inslapen omdat hij nog te goed was, kwam hij naar ons en doet het prima.
Het baasje van Robbie, een Russelachtige hond, overleed en Robbie verhuisde naar een familielid. Dit had een te grote impact op het gezin waarna Robbie naar ons werd overgebracht en nu wacht op een nieuwe baas.

Terug naar nieuwsoverzicht