Warm weer waarschuwing!

19 mei 2014

Warm weer kan dodelijk zijn voor honden. Honden zweten namelijk niet zoals mensen. Zij raken hun warmte kwijt door te hijgen en via hun voetzolen. Een hond kan daardoor niet goed tegen hoge temperaturen.

Let de komende dagen dus goed op je hond. Laat hem niet achter in een stilstaande auto, fiets niet met hem en wandel vooral in de koele ochtenduren. Het liefst in de schaduw, bijvoorbeeld in het bos.

Honden zijn zeer gevoelig voor oververhitting, zeker honden met een relatief korte snuit, of bijvoorbeeld een zware vacht. Het bloed wordt dan dik en stroperig, waardoor het niet meer kan worden rondgepompt. Dat leidt al snel tot een onomkeerbare coma en de dood.

Wilt u iets doen voor honden? Vraag dan de gratis flyers ‘Tienmaal wijzer met uw hond bij warm weer’ en posters ‘Laat uw hond niet in de auto!’ en ‘Fiets bij warmte niet met de hond!’ op via info@hondenbescherming.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht