Wat maakt een hond gezond, fit en sociaal?

14 mei 2014

Het zal niemand zijn ontgaan, de kritiek op veel rashonden. Ze zouden ongezond en ingeteeld zijn, kort leven en veel dierenartsenzorg nodig hebben. Ook bijtende honden zijn geregeld in de nieuwsberichten te vinden. Honden die andere honden (dood)bijten, schapen verwonden en mensen bijten. Als Koninklijke Hondenbescherming zijn we erg benieuwd naar wat u als hondenbezitter of aspirant-hondenbezitter verwacht van een hond. Wat maakt een hond nou plezierig gezelschap en wat beschouwt u als onacceptabel wat betreft gezondheid, fitheid en gedrag. 

Uiteraard hebben we daarover zelf ook ideeën maar alvorens daarmee op de proppen te komen, vragen we het eerst aan u:

  1. Wat maakt een hond een gezonde en fitte hond? 
  2. Wat maakt een hond een sociale hond?

Het antwoord op beide vragen kunt u mailen naar info@hondenbescherming.nl

Terug naar nieuwsoverzicht