Stop hondenbelasting

6 mei 2014

Hondenbelasting. Het bestaat al sinds de middeleeuwen. En al even lang is er verzet tegen. Omdat hondenbelasting oneerlijk is. Omdat hondenbelasting haar doel voorbij schiet.

Een jaar geleden gloorde er hoop. Een wijze rechter stelde een hondenbezitter in het gelijk. Hondenbelasting was oneerlijk. De gemeenten raakten daarvan gestrest. Een belangrijke bron van inkomsten verliezen in tijden van bezuinigingen was geen pretje. De gemeente in het verweer en helaas in het gelijk gesteld.

Maar een dapper initiatief vecht door. Het burgerinitiatief www.stophondenbelasting.nl heeft daarvoor 40.000 handtekeningen nodig. Ze zijn op de helft. Stem en help ze naar het benodigd aantal!

Zo voorkomen we onterechte belasting van hondenbaasjes. En we voorkomen overlast door hondenpoep! In het verleden is er namelijk onderzoek geweest waaruit bleek dat hondenbelasting tot meer poepoverlast leidt. Dit omdat hondenbezitters dan zo iets hebben als ‘ik betaal toch belasting, dan moet de gemeente het maar opruimen’.

De Koninklijke Hondenbescherming gelooft in deugdelijk hondenbeleid. En ze gelooft in het voorkomen van overlast door honden. Daartoe heeft ze ook een ludieke Ruim je Rot App gelanceerd die gratis te downloaden is voor tablets (niet voor telefoons).

Ze gelooft niet in doelloos heffen van hondenbelasting. U ook niet? Stem dan snel en help het burgerinitiatief van Yanover naar de benodigde hoeveelheid stemmen: www.stophondenbelasting.nl.www.stophondenbelasting.nl

Ruim je Rot App gratis te downloaden

Terug naar nieuwsoverzicht