Houd 22 mei diervriendelijkheid in gedachten

4 mei 2014

De Europese verkiezingen van 22 mei zijn voor miljarden dieren van het allergrootste belang. Want veel van de regelgeving die hen (minimale) bescherming moet bieden, wordt gemaakt in Brussel.

De Koninklijke Hondenbescherming vindt het, net als de Dierencoalitie, belangrijk dat er geharmoniseerde Europese wet- en regelgeving komt om de malafide hondenhandel een halt toe te roepen. Deze handel heeft een internationaal karakter en vanwege de open grenzen van de EU-landen is er minimale of helemaal geen controle aan de grens. Zodoende worden er op grote schaal honden geïmporteerd uit met name Oost-Europa. De honden worden op te jonge leeftijd, zonder of met verkeerde inentingen, hondenpaspoorten en transportpapieren onder slechte gezondheids- en welzijnsomstandigheden geïmporteerd. Met onder meer een verplichte identificatie en registratie voor honden in heel Europa kan deze handel met al het gepaard gaande leed worden bemoeilijkt.

Bent u benieuwd hoe de Nederlandse partijen in Europa over een dergelijke verplichting denken, kijk dan op www.dierenkieswijzer.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht