Verdriet en vreugde in het seniorenhuis

1 april 2014

De afgelopen twee weken is er veel gebeurd in het seniorenhuis. Zo is de prachtige driekleur Border Collie Gybor retour gekomen omdat hij zich ontpopt schijnt te hebben als ‘buiten een Bambi, binnen een Rambo’ . Duidelijk werd door het verhaal van zijn eigenaar, dat het op zijn zachtst gezegd niet erg klikte tussen Gybor en zijn eigenaren. Gybor ziet er fysiek prima uit maar mentaal is hij niet op z’n best op het moment. We gaan kijken hoe we hem weer meer in harmonie met zichzelf gaan brengen. Een fijngevoelige, zachte maar doortastende Border Collie-liefhebber is echter welkom met hem kennis te komen maken. 

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze kleine verwarde en broodmagere Berend. Hij bleek te zwak en knapte onvoldoende op. Sterker nog, hij werd slechter en hield zijn eten niet meer binnen. Dank aan alle medewerkers en vrijwilligers van het seniorenhuis voor hun extra inzet en zorg dit kleine dappere diertje erdoor heen te trekken. Het is ons helaas niet gelukt. Berend is ingeslapen op 28 maart 2014.

Joey, de waterminnende Boerenfox heeft een heerlijke nieuwe plek gevonden en slaapt ’s nachts bij zijn nieuwe bazinnetje in bed. Mylo, de Golden met de zachtste oogopslag ooit is ook geplaatst. Hij woont nu in Hellevoetsluis. Zijn nieuwe eigenaren hadden altijd grote honden, hebben al een Newfoundlander en wilden dolgraag ook Mylo een goede oude dag bezorgen. 

Ook hebben we er drie nieuwe bewoners bij. Maandag 31 maart zijn ze aangekomen, Jack Russels Lucy en Tuk en Bordeaux Dog Harley. Volgende week bezoek ik het seniorenhuis waarna ik hen uitgebreid aan u voorstel.

Terug naar nieuwsoverzicht