Zorgenkindje Berend

13 maart 2014

Berend, ons zorgenkindje. Een week of twee terug werd een heftig verward en derhalve verontrust Jack Russeltje van een drukke verkeersweg geplukt en naar het asiel gebracht. Het magere lijfje was duidelijk al een hele tijd niet goed meer verzorgd. Het gebit was bar slecht, de nageltjes eindeloos lang en het vachtje was viezig en vet. Het hondje liep veelal in rondjes en viel geregeld om. Berend, zoals het hondje genoemd werd, bleek later wel een bazin te hebben. Zij was fysiek en mentaal echter in een vergelijkbare toestand als haar hondje, alhoewel zij zich überhaupt niet kon herinneren een hondje te bezitten. Berend terug naar huis was uitgesloten. Berend bleef bij ons.

Na de nodige was- en nagelknipbeurten en een gebitssanering is het echter nog steeds een sneu hondje. Er zijn echter minimale lichtpuntjes waaruit we voorlopig hoop putten dat hij een eind opknappen zal. Hij eet als een dijkgraver, maakt volop gebruik van een comfortabel bedje in de zon en eenmaal in de benen, lijkt hij steeds meer te gaan genieten van zijn ommetjes . Ook verdedigt hij zijn territorium met verve. Dit alles neemt niet weg dat we ook eerlijk moeten zijn, op het moment is hij niet in orde, dat is klip en klaar. Berend is dus voorlopig ook geen plaatsbare kandidaat maar we hopen hem erdoor heen te kunnen slepen, op weg naar een prettige oude dag.

Terug naar nieuwsoverzicht