Zacht Mechelmeisje zoekt gelijkgestemd baasje

13 maart 2014

Een allerliefst Mechelmeidje, deze bijna elf jaar oud Cassy. Door psychische problemen van haar eigenaresse kon ze niet thuis blijven en na diverse tussenstops die de goedbedoelende familie voor Cassy had bedacht, bleek geen enkele een blijvende mogelijkheid. Sinds 6 maart woont Cassy dus bij ons en nu mogen wij proberen een vast goed thuis voor haar te vinden.

Dat dat gaat lukken, daarover twijfelen we geen nanoseconde. Cassy is zacht van aard, stelt zich netjes op naar andere honden en mensen en is supergehoorzaam. Als de seniorenverzorger ’s ochtends bezig is met de grote schoonmaak van het paviljoen, loopt Cassy gezellig los mee. Ze dringt zich niet op en blijft uit zichzelf in de buurt. Wanneer ze een ruimte niet mee in mag, is een enkel ‘blijf’ meer dan voldoende om erover te zorgen dat Cassy geduldig buiten blijft wachten. Een ideale metgezel voor een baas die met deze boterzachte hond om kan gaan. Cassy’s zachtheid maakt namelijk wel dat ze gauw onder de indruk is en veel steun nodig heeft van ‘haar’ mens. Ze heeft een wat onzekere inborst en kan weinig druk en drukte hebben. Een druk en levendig gezin zal haar onzekerheid mogelijk versterken, alhoewel ze kinderen en kleinkinderen wel gewend is vanuit haar vorige leven.

Terug naar nieuwsoverzicht