Ruwe bolster met pretoogjes

13 maart 2014

Wodan is een indrukwekkende Mechelaarreu die op 10 januari 2014 is gevonden in Oss. Zijn geschatte leeftijd is 11 jaar. Met zijn donkere vachtkleur en zware kop is het een hele meneer. Hij heeft een aansprekende twinkeling in zijn ogen en heeft duidelijk veel lol in zijn leven. Wodan heeft altijd iets in zijn bek, zoals ook te zien is op de foto’s. Hij geeft dit niet af maar gaat wel graag de competitie aan, wat mij betreft te graag en met een zo’n sterke, fanatieke hond is dit af te raden.

Wodan vindt mensen aardig en kwispelt breeduit als je hem vriendelijk toespreekt maar hij heeft helaas nooit geleerd dat je met mensen samen iets kunt doen. Het is een hond met veel energie die graag bezig is. Een mens heeft hij daarbij niet nodig, hij vindt altijd wel zijn eigen vertier. Hij is een eersteklas sloper; manden, kleden, een houten hondenspeeltoestel op de speelwei maar ook een brandblusser is niet veilig in zijn bijzijn. Een gezinshond is deze hond niet.

Ik verwacht dat Wodan bij twee typen eigenaren het beste zal passen. Het ene neemt Wodan mee naar een eigen terrein, laat hem vooral zijn eigen gang gaan waarbij ingecalculeerd wordt dat Wodan sloopt. Het andere gaat een mooie uitdaging aan en dat is Wodan leren dat met mensen samenwerken nog veel leuker is, dan alleen maar met jezelf bezig zijn. Dat tweede type eigenaren moet dat wel doen met beleid en verstand van zaken. Wodan is overtuigd van zichzelf, weet hoe sterk hij is en is dol op handje drukken. Het is geen vechtersbaas naar andere honden toe maar hij is wel opdringerig en onbeleefd.

Terug naar nieuwsoverzicht