Bescheiden en braaf waterratje

13 maart 2014

Boerenfox Joey, is een 12 jaar oude, gecastreerde reu. Bij zijn vorige eigenaar was hij na een scheiding vaak alleen thuis en dat leverde hem veel stress op (blaffen). Met die reden heeft zijn baasje hem afgestaan. Joey gedraagt zich uitstekend ten opzichte van vreemden, kleine kinderen, honden, katten en andere dieren. Ondanks dat hij geen cursussen heeft gevolgd, reageert hij goed op alle commando's. Mits je hem duidelijk aankijkt en gebaren gebruikt, want Joey hoort erg slecht.

Voor zijn leeftijd is hij nog in topconditie! Je kunt uren met hem wandelen en hoeft hem niet aan te lijnen, want hij blijft prima bij je in de buurt. Autorijden vindt hij niet prettig, maar je doet hem wel een plezier als hij mee naar de bossen mag. Joey is een echte waterrat, die zo nu en dan ook graag een modderbad neemt en het fantastisch vindt om een stok te apporteren. Aangezien hij niet zo goed alleen kan zijn, verblijft Joey in een pleeggezin met andere honden. Daaruit is gebleken dat hij makkelijk een paar uurtjes alleen kan zijn, zolang hij maar met andere honden is. Een kleine kanttekening: Joey ligt graag op de bank, schooit als geen ander én zaagt de nodige bomen door als hij een dutje doet.

Terug naar nieuwsoverzicht