Nieuws uit het seniorenhuis

26 februari 2014

Ricky, de kleine oranje Keeshond, is op dinsdagnacht in zijn slaap overleden. Hij heeft 215 dagen in de seniorenopvang mogen genieten van vele vertrouwde troetelhanden. Hij kwam midden in de zomerperiode van 2013 bij ons wonen, omdat zijn baasje langdurig de gevangenis in moest. Ricky was een pittig heerschapje en hij hield onbekenden graag op afstand. Had je zijn vertrouwen echter gewonnen, dan draaide hij zich op zijn hangmat op zijn ruggetje en genoot van mintenlange buik-aai-sessies. Het is jammergenoeg niet gelukt hem weer geplaatst te krijgen op een eigen plek, hij werd pas leuk als hij je kende en vertrouwde. Mensen op zoek naar een nieuwe hond gingen daarom allemaal zijn deurtje voorbij en kozen voor een hondje dat makkelijker contact maakte. Ik verdenk Ricky er overigens van, dat helemaal niet erg te vinden. Hij had het prima naar zijn zin in het seniorenhuis en genoot elke dag weer van de aandacht en lekkere hapjes gekookte kip van de vaste uitlaatmensen. Ricky had een slecht hart, dat wisten we en hij werd hier voor behandeld. Zijn hartje is op dinsdagnacht stilgevallen, waarna hij slapend in zijn hangmat is overleden. Ricky is veertien en een half jaar oud geworden.

We hebben ook goed nieuws. Dommel, de Labrador, die met een grote tumor en in zeer beroerde conditie zwervend aangetroffen werd in de omgeving van Steenwijk, is geplaatst. Eerlijk gezegd beschouwen wij dit als een klein wonder. Dommel, hoewel uitermate goeiig van karakter, was bepaald niet fit en we rekenden er op dat hij de laatste periode van zijn leven zou doorbrengen in het seniorenhuis. Maar nee, ook voor Dommel, meldde zich een barmhartige samaritaan. Een eigenaar met nog 2 oudere Labradors en een groot huis en erf, heeft zich liefdevol over hem ontfermd. Wat een geluk, voor de oude kerel.

Ook ons blinde eenogige vriendje Rodie heeft een nieuwe bazin. Hij woont tegenwoordig in Swifterbant bij een oudere dame. Samen met haar in Engeland woonachtige dochter, kwam ze op bezoek bij Rodie en besloot dat hij haar nieuwe hondse huisgenootje werd. 

Ook hebben we weer een aantal nieuwe bewoners, een volgende keer stellen we graag Boerenfox Joey, Mechelaars Wodan en Cassy en Jack Russels Berend en Lucy aan u voor.

Terug naar nieuwsoverzicht