Op zoek naar een hond? Denk eens aan een senior!

25 februari 2014

Ze worden vaak vergeten of afgedaan omdat ze minder vormbaar zouden zijn dan een jonge hond. Oudere honden kunnen echter een fantastische levensgezel zijn, bovendien is een oudere hond:

Waar moet u aan denken wanneer u een hond wilt, jong of oud?

Waar moet u aan denken wanneer u voor een oudere hond kiest?

Een oudere hond kan een trouwe kameraad worden met een eigen karakter. Dat karakter is vaak al stabiel wanneer u de hond kiest. Een jonge hond moet zijn karakter nog vormen. U kunt dat beïnvloeden, maar u weet vaak ook niet helemaal hoe het gaat worden. Het grote voordeel van een senior hond is dat ze minder energie hebben. Ze stormen uw huis niet door en hebben een kleinere bewegingsbehoefte. Soms zijn ze al helemaal opgevoed. En ook een oudere hond kan nog nieuwe dingen leren.

Wanneer u voor een oudere hond kiest, is het goed te bedenken dat ze vaak wat meer (medische) zorg nodig hebben. Dat kan financiële consequenties hebben. Oudere honden hebben vaak ook wat meer behoefte aan steun en aandacht. Echter juist daarom lijken ze vaak ook aanhankelijker. En bedenk, wanneer u een jonge hond aanschaft, zal ook deze oud worden!

Bekijk hier de grijze snuiten die momenteel in Den Bosch op u wachten.

Adopteer een senior!

Heeft u per dag niet minimaal twee uur de tijd voor een hond en per maand niet minimaal vijftig tot honderd euro beschikbaar? Maar u wilt wel een hond een goed leven bieden? Adopteer dan op afstand een senior in de opvang voor oudere honden.

Wilt u een rustige lieve hond? Denk eens aan een senior!

Terug naar nieuwsoverzicht