Meer losloopgebieden? Nee, bedankt!

13 januari 2014

Niet zolang deze ‘losloopgebieden’ met name bezocht worden door losgeslagen vierpotigen wier bazen als enige rol voor zichzelf zien Prins Hond naar het gebied te vervoeren en voor hem de deur van de auto te openen. Hun ijdele hoop is dat Prins Hond na een minuut of dertig genegen is in te stappen opdat hun eigen werkdag hervat kan worden. In dit halve uur mag Prins Hond zijn goddelijke gang gaan en gaat dan dus ook ‘lekker los’ op alles wat hem in de kop komt en geen mens of hond die hem daarvan weerhoudt, ha!

Het zijn de ‘hij doet niks hoor’-honden, de ‘laat ze maar gewoon los hoor’-honden, de ‘hij wil alleen maar spelen’-honden en de ‘hij is nog maar een pup’-honden waar menig andere hondenbezitter een broertje aan dood heeft.

  1. De ‘hij doet niks hoor’-hond komt vanaf grote afstand op hoge snelheid aangestormd, slaat geen acht op de signalen die de bestormde partij uitzendt. Nee, Prins Hond wil contact en wel zo snel mogelijk en dat gaat dus ook NU gebeuren. En niemand die hem dat beletten zal. Zijn baas vindt het gedrag van zijn hond vaak wel een beetje beschamend en vindt het ‘net goed’ als de ‘hij doet niks hoor’-hond van een medehond te verstaan krijgt ‘rot op, weg jij!’. De opvoeding aan een ander overlaten is immers de weg van de minste weerstand.
  2. De ‘laat ze maar gewoon los hoor’-hond, komt op stramme poten aangezet, zijn staart staat fier overeind en hij kijkt de ander nadrukkelijk aan. Zijn baas, ervan overtuigd dat hij de liefste hond van de wereld bezit, wil er niet aan dat hondlief bij veel honden op ruzie aanstuurt met dit gedrag.
  3. De ‘hij wil alleen maar spelen hoor’- hond komt over als een nogal infantiel wezen. Een dergelijke hond dringt zich zonder aftasten en kennismaken op aan iedere andere hond en weet niet van ophouden. Dat er honden zijn die geen zin hebben in spelen, komt in zijn woordenboek niet voor. Ook niet overigens in dat van zijn eigenaar…hij beschouwt de andere hond als een flauwe spelbreker die zijn hond zijn lolletje misgunt.
  4. De ‘hij is nog maar een pup’-hond is meestal een reu en meestal zo rond een jaar. Zo’n hond die borrelend van hoogmoed en energie van de een naar de ander rent, kleine hondjes opjaagt, teven bestijgt en reuen uitdaagt armpje te drukken. Zo’n hond in een losloopgebied vormt vaak de lont in een kruitvat. Zijn eigenaar vergoelijkt het gedrag van zijn hond altijd onder het mom van pupzijn.

Mensen, wake up call!

We leven met onze honden niet in Lalaland….! In Lalaland is het gras altijd groen, de lucht altijd blauw en zijn honden allemaal elkaars vriendjes. In Nederland echter pakken zich boven de bruinige postzegelgebieden die losloopgebied heten, steeds meer donkere wolken samen. Donkere wolken van irritaties, frustraties , onbegrepen honden en zelfs veel erger, dat van gewonde en zelfs gedode honden. In Lalaland lopen honden geen gevaar en verloopt elk contact met respect. In Nederland hebben de brutalen en ongemanierden, ook de honden, de halve wereld. En zo zou het toch niet moeten zijn…….?!

Terug naar nieuwsoverzicht