Koninklijke Hondenbescherming lanceert App tegen poepoverlast

17 december 2013

De Koninklijke Hondenbescherming lanceert in samenwerking met Practica Nederland en Jaap de Vries Produkties de ‘Ruim je Rot App’. Deze ludieke App is een aantrekkelijk vormgegeven hondenpoepopruimspel. Het brengt de ‘spelregels’ en het belang van het opruimen van de hondenpoep op speelse wijze onder de aandacht.

Gratis App om op leuke wijze bewustwording te stimuleren

‘Met deze gratis App willen we mensen bewust maken van het belang van opruimen’, aldus woordvoerder Just de Wit. ‘Hondenpoep leidt immers tot ergernis en kan ziekten veroorzaken. Bovendien bestaat het risico dat honden niet meer worden toegestaan in een gebied en dat is onnodig’, aldus de Wit.

Hondenpoep onnodig top ergernis

Hondenpoep staat al jaren in de ergernis top tien van Nederlanders. Meer dan de helft van de Nederlanders ergert zich aan hondenpoep. Vaak veroorzaakt een kleine groep ‘niet-opruimers’ hinder voor veel anderen. Die anderen zijn vaak ook andere hondenbezitters, die wél opruimen. Onvoldoende kennis over het belang van ruimen en ergernis over de hondenbelasting kunnen een rol spelen bij het niet opruimen. Daar moet de Ruim je Rot App, die gratis is te downloaden in de Google Play Store en de App Store, verandering inbrengen.

Ludieke App en informatieve flyer

De Koninklijke Hondenbescherming stelt gratis een flyer ter beschikking, waarin naast de verantwoordelijkheid van de hondenbezitter om poep op te ruimen ook wordt gewezen op een actieve rol van gemeenten om de poepoverlast aan te pakken.

De Ruim je Rot App is mede tot stand gekomen dankzij Practica Nederland en Jaap de Vries Produkties. Practica Nederland ontwikkelt onder meer afvalbakken voor hondenpoep en zakjesdispensers onder de merknaam Belloo. Jaap de Vries Produkties is producent en leverancier voor duurzame producten die van toepassing zijn voor in het openbaar groen. Fluxility, innovative media solutions heeft de App gerealiseerd.

Let op: de App is voor tablets. Hij is te zwaar voor telefoons!

Ruim je Rot App in App Store

-

Ruim je Rot App in Google Play store

-

Ruim je Rot Fluxility heeft deze App mede mogeljk gemaakt Meer info over hondenpoep via deze flyer

Terug naar nieuwsoverzicht