Een kooitje is niet genoeg

23 december 2013

‘Een kooitje met een bakje voer en water is genoeg’ aldus zomaar een belster op een willekeurige donderdagmiddag eind dit jaar.

Nu zijn wij bij de Koninklijke Hondenbescherming wel wat gewend, maar sommige gesprekken doen ons toch keer op keer van negatieve verbazing naast onze stoel belanden.

De belster wilde van haar hondje af. Het was oud, doof, blind en onzindelijk. Ruilen mocht ook. Voor een wat jonger hondje. Aan dit hondje had ze namelijk niets meer, zo beschreef ze het. En: ‘het botst overal tegenop.’ Of wij hem wilden opvangen. Het hondje zou volgens haar niet veel vragen: ‘Een kooitje met een bakje voer en water is genoeg.’

Morgen is het kerst en wij denken terug aan dit telefoongesprek. En een heel aantal andere telefoongesprekken van dezelfde strekking. Onderwijl maken mensen zich op voor gezellige dagen met vrienden, familie, geliefden. Samen op de bank, samen aan tafel, samen wandelen tussen veel te veel eten door.

Bij de medewerkers van de Koninklijke Hondenbescherming thuis zullen er vooral honden gelukkig zijn met extra wandeltijd, warme manden en veel aandacht. Hoewel we wel af en toe wat afgeleid zullen zijn. Als onze gedachten uitgaan naar honden die in Nederland in een klein kooitje met een bakje voer en water, in eenzaamheid de kerst doorbrengen.

2014 zal voor de Koninklijke Hondenbescherming ook weer een druk jaar worden. Wij kijken er naar uit om samen met u veel hondenleed te voorkomen en verhelpen. Simpelweg omdat een kooitje met twee bakjes erin, niet genoeg is. Voor geen enkele hond.

Wij wensen u veel mooie kerstgedachten en danken u heel hartelijk voor uw hulp en steun voor de honden in het afgelopen jaar!

Hanna, Ineke, Just, Margriet, Sieneke
Koninklijke Hondenbescherming

Kooitje met water is niet genoeg

Terug naar nieuwsoverzicht