Engelachtige Angel zoekt gezelligheid

16 december 2013

Het eerste telefoontje met betrekking tot Angel leverde wat hilariteit op. Het zou gaan om een zgn. Shabbyhondje. Een type waar wij nooit eerder van hadden gehoord. De beller, schoonzoon van de eigenaren, was net zo verbaasd dat wij dit type niet wisten te plaatsen. Hij kende deze hond niet anders dan als Shabbyhond.

De reden waarom Angel naar onze seniorenopvang is overgebracht is verre van hilarisch. Angels eigenaresse is al jaren dementerend maar haar echtgenoot lukte het jarenlang voor zijn vrouw, hun huishouden en hun hond te zorgen. Recentelijk is hij echter getroffen door een herseninfarct. Beide oude mensen zijn nu dus sterk hulpbehoevend en de familie kon de zorg voor de oude hond er nu niet bij hebben.
Shabbyhond Angel verhuisde dus naar het seniorenhuis. Daar aangekomen bleken we te maken te hebben met een Beagle-achtige hond, hoewel een stuk hoger en slanker gebouwd. Angel is een vriendelijke en alerte hond. Ze heeft een opvallend bolle buik en onze dierenarts zal haar voordat ze geplaatst wordt goed onderzoeken. Angel is dus nog niet direct plaatsbaar maar kennismaken met haar kan al wel. Graag zelfs. Angel is een echt gezelligheidsdier en zal een nieuw eigen thuis zeer op prijs stellen.

Terug naar nieuwsoverzicht