Eenogig bandietje pakt iedereen in

12 december 2013

Rodie woont sinds begin december 2013 in het seniorenhuis ‘de Oude Kwispelaar’. Het is een inbeslagname-hondje, dat door Justitie is vrijgegeven en nu geplaatst mag worden. Rodie is oud, 13 jaar en 6 maanden maar heeft een stevig en fit lichaampje en is in een prima conditie.

Rodie is omgedoopt tot eenogig bandietje, zijn linkeroogje is namelijk operatief verwijderd en netjes dichtgenaaid. Zijn rechteroogje heeft hij nog maar daarmee ziet hij weinig tot niets. Zijn gehoor is nog prima. Door zijn blindheid is het niet veilig Rodie te laten loslopen en hij is op zoek naar een plek waar mensen zich bewust zijn van zijn beperking en hem daarbij begeleiden zonder dat ze hem in een gouden kooitje stoppen. Rodie is nml. allesbehalve zielig. Het is een stabiel en uiterst gezellig klein kereltje, dat graag in menselijk gezelschap verkeerd en ook met andere honden en kinderen kan hij het goed vinden. Kinderen moeten wel geïnstrueerd worden hoe met hem om te gaan, hij kan schrikken van plotselinge aanrakingen. Hij ziet immers niets. Datzelfde geldt voor andere honden, spelen zoals ziende honden dat doen, dat kan hij niet. 

Ik tref Rodie tijdens een wandeling met een van de vrijwilligers en ik zie dat hij keurig meeloopt, rustig andere honden passeert en vriendelijk snuffelcontact maakt met een veel grotere Mechelse herder.

Terug naar nieuwsoverzicht