KASSA uitzending schiet Koninklijke Hondenbescherming in verkeerde keelgat

2 december 2013

Kop van Jut wederom de rashond. Zonder te betwisten dat er veel dierenleed te betreuren is binnen deze groep en dat oplossingen dringend noodzakelijk zijn, is de huidige stemmingmakerij in de samenleving onsmakelijk en lijkt het vooral gericht op goedkope mediasuccessen.

De oplossing voor de problemen in rashondenland vraagt om een attitude wijziging, en niet alleen bij fokkers en keurmeesters maar zeker en vooral bij consumenten die lang zo onschuldig niet zijn als ze worden afgeschilderd. Er zijn immers nog massa’s consumenten die willens en wetens een pup kopen die een extreem uiterlijk heeft of onverantwoord is gefokt. Deze attitude wijziging kost tijd, inzicht, verstandige praat en besef van ieders eigen rol in deze. Populistisch geschreeuw waarmee de goeden verpletterd worden door de kwaden, kunnen we daarbij missen als kiespijn.

De Koninklijke Hondenbescherming ziet liever dat de handen ineengeslagen worden en dat we samen naar oplossingen toewerken. Zo heeft de Koninklijke Hondenbescherming een gezonde hond app gemaakt die het herkennen van een gezond hondenlijf makkelijker maakt. 

Wat kan ik verder als potentiële hondenkoper doen?

Terug naar nieuwsoverzicht