Een hond koop je niet in de dierenwinkel

8 november 2013

Afgelopen week is er weer een onderzoek gestart naar een dierenwinkel die pups verkoopt. De winkel zou regelmatig zieke pups verkopen.

In Nederland zijn er gelukkig nog maar enkele dierenwinkels die pups verkopen. De Koninklijke Hondenbescherming is stellig van mening dat dat aantal terug moet naar nul. En liever gisteren dan vandaag.

Een pup hoort in huiselijke kring op te groeien, niet in een dierenwinkel op verkoop te zitten wachten. Bovendien stimuleert het impulsaankoop: iemand kan de schattige pup niet weerstaan, terwijl hij onvoldoende heeft nagedacht wat het hebben van een hond inhoudt. Impulsaankoop staat aan de basis van veel ellende voor honden!

Koop dus nooit een pup in een dierenwinkel, maar spreek de verkoper er op aan. Honden verkoop je niet als zakken voer of kattengrit.

Wel verstandig een pup kopen? Denk dan eerst goed na of je een hond kunt bieden wat hij nodig heeft. Ben je daarvan overtuigd, gebruik dan de Pupchecklist! En vergeet ook de herplaatsingshond niet, soms is dat een betere en leukere keus dan een pup die nog helemaal moet worden opgevoed.

Terug naar nieuwsoverzicht