Zeewolde meest hondvriendelijke gemeente

23 oktober 2013

Zeewolde is door de Koninklijke Hondenbescherming uitgeroepen tot de meest hondvriendelijke gemeente van Nederland. Wethouder Gerben Dijksterhuis van de gemeente neemt as maandag de ‘Kwispelprijs 2013’ in ontvangst.

Kwispelprijs winnaar het voorbeeld voor andere gemeenten

Helaas is in veel gemeenten sprake van een hondónvriendelijk beleid. Beleid kenmerkt zich dan door hoge belastingen, aanlijnplicht, onbereikbare speelveldjes en te weinig uitlaatplekken. Daarom is de ‘Kwispelprijs 2013’ uitgeloofd aan de meest hondvriendelijke gemeente. De gemeente die als voorbeeld dient voor andere gemeenten.

Honden horen er écht bij in Zeewolde

De gemeente Zeewolde is als winnende gemeente gekozen omdat er met de hond en zijn bezitter voldoende rekening gehouden wordt bij het inrichten van de publieke ruimte terwijl er geen hondenbelasting wordt geheven. De hondenbezitter voelt zich daarmee niet als derderangsburger weggezet, maar wordt voor vol aangezien. Hondenbezitters beamen dat de slogan van de gemeente Zeewolde ‘Honden horen erbij in Zeewolde’ passend is.

Wethouder Gerben Dijksterhuis van de gemeente Zeewolde: “Deze prijs voelt als een erkenning voor het door de gemeente gevoerde hondenbeleid. Honden horen erbij in Zeewolde”.

Kwispelprijs ingezet voor hondenparcours

De Kwispelprijs wordt op maandag 28 oktober uitgereikt in het gemeentehuis. Het gewonnen geldbedrag is geïnvesteerd in de aanleg van een hondenparcours van Jaap de Vries produkties, in de buurt van het hondenstrand in Zeewolde. Op zaterdag 2 november wordt het nieuwe hondenparcours om 10.00 uur geopend door de wethouder. Belangstellenden kunnen daarbij een kijkje nemen!

Informatie voor gemeenten over positief hondenbeleid

Terug naar nieuwsoverzicht