100e bejaarde hond geplaatst

3 oktober 2013

100e seniorenhond vindt nieuw thuis

In minder dan drie jaar tijd is het de Koninklijke Hondenbescherming gelukt om in samenwerking met het Dierentehuis ’s-Hertogenbosch meer dan 100 hoogbejaarde honden aan een nieuw liefdevol thuis te helpen.

In de meeste asielen zijn honden van boven de zeven jaar niet gauw welkom. De plaatsingskansen van dergelijke honden zouden zo klein zijn, dat de vrees bestaat dat deze honden de rest van hun leven in eenzaamheid in een kil asielhok slijten. Is het voor honden van acht jaar al lastig herplaatst te worden, voor honden van boven de tien jaar leek dat schier onmogelijk maar…… niets is minder waar. 

Afgelopen weekend haalden Karin en Ruud Jansen de imposante dertien jaar oude Sambo in huis. Sambo is daarmee de 100e bejaarde hond die via een tijdelijk verblijf in het seniorenhuis van de Koninklijke Hondenbescherming een nieuwe baas vindt. Sambo viel op door zijn aansprekende kop. De familie Janssen heeft iets met grote ruigharige honden, gezien het al aanwezige tweetal Laekense herdershonden, broer en zus Appie en Ascha van acht jaar oud. Na een goed doordachte introductieperiode zijn de drie grote ruwharen nu helemaal gewoon aan elkaar en delen huis en hof alsof het nooit anders is geweest.

En de teller is niet stil blijven staan bij 100, inmiddels is de 103e hond geplaatst. En voorlopig gaan we nog wel even door met dit succesvolle project.

_______________________________________________________________________

De opvang van oude honden wordt mede mogelijk gemaakt door onze adoptanten en de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren www.ndg.nl.

________________________________________________________________________

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met het seniorenhuis in ’s-Hertogenbosch Joris van de Laar (073-6412417) of met de Koninklijke Hondenbescherming Sieneke Groenman (070-3388941) www.hondenbescherming.nl

Terug naar nieuwsoverzicht