Smulan geplaatst

20 september 2013

De Welsh Springer Spaniel Smulan van 11 jaar oud huilde hartverscheurend op het moment dat de dochter van zijn eigenaresse wegreed van het terrein van het seniorenhuis.
Zijn eigenaresse was verregaand dementerend en opgenomen in een verpleeghuis en Smulan, die nooit geleerd heeft alleen te zijn, was tijdelijk opgevangen door zijn bazinnetjes dochter. Smulan bleek niet goed te kunnen wennen aan het veranderde levensritme en besloten werd hem naar het seniorenhuis te brengen. Lang heeft hij niet bij ons gewoond, een echtpaar dat al eerder seniorenhonden in huis haalde van ons heeft hem geadopteerd. 

Ze schrijven: ‘Hij loopt echt heel goed voor zijn leeftijd, ook achter een bal gaat ie graag aan. ‘t Is duidelijk dat ie vertrouwen heeft in de mens. Gisteren lag hij op z'n rug en ik mocht heel graag zijn buik kribbelen. Auto rijden is geen probleem en hij stapt graag in. Eten gaat uitstekend. Gisteren rond 16 uur at hij zijn bak goed leeg en vanochtend om 6 uur weer. Vannacht ging prima, maar toen ik vanochtend boven bezig was werd er luid geprotesteerd. Vermoed dat t oude dametje hem niet veel alleen heeft gelaten. We kijken wel hoe dit verder gaat, hij moet gewoon t vertrouwen krijgen dat ik terug komt en dat duurt even. Smulan ligt goed in de groep en uiteraard blijft ie bij ons.’

Terug naar nieuwsoverzicht