Rob, de schaapshond

19 september 2013

Sinds afgelopen week hebben wij Rob, een 11 jaar oude Border Colliereu te gast. Rob is een driekleurige kortharige Border Collie en een echte tanige bikkel van een hond. Hij is een schapenwerker in hart en nieren en als jonge hond vanuit Engeland naar Nederland gehaald. Zijn eigenaar, de herder werkte bij de schaapskudde in Schijndel. Rob heeft zijn hele leven in dienst gestaan van deze herder en dat kunnen doen waar hij voor in de wieg gelegd was, hard werken om zijn schaapjes op het droge te houden.

In het voorjaar van 2013 overleed de bewuste herder. De nieuw aangestelde herder en Rob konden het klaarblijkelijk niet met elkaar vinden, Rob verloor zijn werk- en woonplek.

Rob is een heel fitte energieke hond maar hij maakt een ontheemde indruk op me. Hij zoekt graag lichamelijk contact maar wordt erg zenuwachtig als je iets van hem vraagt. Hij heeft nooit in huis geleefd maar lijkt wel zindelijk te zijn. Hij kan goed samen met andere honden en dieren maar heeft vooral iets met zijn mens. Dat mens, zijn steun en toeverlaat, is zoek en hij weet het even niet meer.

Terug naar nieuwsoverzicht