Gegoede Schnauzer zoekt baas die altijd thuis is

7 augustus 2013

Janka is een Schnauzerteef (middenslag) van 12 jaar oud. Ze is peper en zout van kleur. Janka’s eigenaresse is een 86 jarige dame. Samen met Janka leefde ze in Frankrijk op een groot landgoed. Janka was nooit alleen omdat ook de tuinman op hetzelfde terrein woonde en bij afwezigheid van mevrouw Janka gezelschap hield. Ook liet Janka zichzelf uit op het ruime terrein. Door mevrouws vergevorderde leeftijd was terugkeren naar Nederland noodzakelijk. Het uitlaten van Janka lukte haar niet en familie die te hulp schoot, nam Janka in huis. Al gauw bleek dat Janka niet kon wennen aan echt alleen zijn en na 8 maanden opvang bij diverse familieleden is besloten haar af te staan aan het seniorenhuis. Het afscheid van Janka en haar familie was heel verdrietig, het is duidelijk dat het een zeer geliefd dier was binnen de familie.

Janka is een stabiele, kalme hond die zich niet verleiden tot iets dat ze niet wil zonder overigens onvriendelijk te worden. Een hond die weet dat het leven gewoon goed is. Ze is direct probleemloos in een kamer geplaatst bij Duitse Staande Langhaar Sammy, die veel baat heeft bij zo’n steady soul en Maltezerreutje Sam. Een heel fijne hond met maar 1 minpunt, ze wil niet alleen achter gelaten worden.

Terug naar nieuwsoverzicht