Wie komt Sammy tot rust brengen....?

22 juli 2013

Dertien jaar oud is deze volledig bruine langharige Duitse Staande hond. Sammy is een te dikke gecastreerde reu met joekels van hangoren met een vacht waar een trimmer zijn lol mee op kan.
Ik heb de indruk dat hij verregaand doof is, het lukte mij niet contact met hem te krijgen door het maken van geluidjes tijdens de fotosessie. Hij woont sinds een week in het seniorenhuis en hij geeft de indruk een gevoelige, nerveuze hond te zijn. Hij kan slecht zijn rust vinden en ijsbeert en piept zodra hij merkt dat er mensen in de buurt zijn. Hij woont samen met de superopgewekte en mentaal krachtige Chessteef Sam en dat lijkt hem goed te doen. 

Sammy is vanwege de suïcide van zijn eerste eigenaar in eerste instantie liefdevol opgevangen door een vriendin. Deze vriendin heeft een druk gezin met kleine kinderen en Sammy kon daar maar niet wennen. Hond en gezin zaten in een neerwaartse spiraal van drukte en nervositeit waar niemand beter van werd.

Sammy zien we graag heel snel geplaatst op een plek waar structuur en rust de maat zijn. Het zou zo maar eens een heel andere hond kunnen worden……

Terug naar nieuwsoverzicht