Imposante baardhond

22 juli 2013

Een imposante heer op leeftijd is deze 13 jaar oude reu met een warrige baard en snor. Zijn eigenaar is recent overleden en zijn zoon heeft ervoor gezorgd dat Sambo in het seniorenhuis terechtkwam. Sambo zou een kruising zijn van windhond/mechelaar X bouvier. Het is een grote hond met een wakkere pientere blik. De zoon wist te vertellen dat Sambo en zijn vader altijd 6 handen/poten op 1 buik zijn geweest. Sambo was een echte eenmanshond en ook hier zie je al dat Sambo zich richt op de mannelijke vrijwilliger die met hem uit wandelen gaat. 

Helaas is Sambo fysiek matig fit, dat ligt aan zijn achterhand, die is zwak. Hij loopt langzaam en bedachtzaam. Hij houdt gelukkig erg van water en nu met dit warme weer is het ideaal dat het seniorenhuis pal aan een meer ligt. Sambo klost een paar maal per dag lekker door het water heen, perfect voor oude hondenspieren. 
Een nieuwe baas voor Sambo krijgt een hondstrouwe ziel in huis, zo’n hond die er helemaal voor jou is en van wie je had gehoopt dat je die veel eerder had leren kennen.

Terug naar nieuwsoverzicht