Wolf in Nederland gevaar voor hond?

18 juli 2013

De laatste weken valt het woord ‘wolf’ vaak bij de Nederlandse pers. Moet de hondenbezitter zich daarover zorgen maken?

Zwervende wolven

Voorlopig zal Nederland nog geen eigen wolvenroedels gaan tellen. Af en toe een zwervende wolf uit een buurland is echter reëel. Daarover zijn verschillende organisaties het eens. Die wolven vinden hier genoeg te eten. Ze vinden hier echter ook veel auto’s. Auto’s die levensgevaarlijk zijn voor zwervende wolven.

De kans dat je op de Veluwe of in een ander deel van Nederland tegen een wolf aanloopt, blijft daardoor voorlopig klein. Er is dus geen reden om je als hondenbezitter zorgen te maken over wolven.

Hond onder appèl

In natuurgebieden is het – ook om verstoring van wild te voorkomen – altijd wenselijk je hond binnen je gezichtsveld en ‘onder appèl’ te houden. De kans dat je hond dan door een wolf wordt aangevallen, zal - zeker voorlopig - verwaarloosbaar klein zijn.

Meer weten of op de hoogte blijven? Neem een kijkje op: www.wolveninnederland.nl . De bij de terugkomst in Nederland betrokken organisaties houden bij hun voorbereidingen rekening met de hondenbezitter als speciale groep ‘recreanten’.

Foto's met dank aan Hugh Jansman

Foto gemaakt door Hugh Jansman

Terug naar nieuwsoverzicht