Rotterdam houdt vast aan blafboete

3 juli 2013

Ondanks de honderden handtekeningen die middels de online petitie werden verzameld, heeft de Rotterdamse gemeenteraad toch gestemd voor het zogenaamde ‘blafverbod’.

Te hard en teveel blaffen kan in Rotterdam beboet worden tot een maximumbedrag van 2250 euro.

De Koninklijke Hondenbescherming meldt in een schrijven aan de gemeente Rotterdam dat honden zelden of nooit zonder reden blaffen en dat er aan die reden wat gedaan moet worden. Daarbij kan de inzet van een professionele gedragstherapeut voor dieren uitkomst bieden. Bovendien bleek uit een pilot van onze vereniging naar –vermeende- blafoverlast, dat de aanwezige al dan niet veelvuldig blaffende hond een dankbaar middel is om als oneigenlijk argument te gebruiken bij het uitvechten van een burenruzie.

Er zonder meer van uitgaan dat een hond teveel blaft leidt tot het onterecht opleggen van boetes. Ook zijn we bezorgd over de middelen die hondeneigenaren mogelijk ondoordacht en ondeskundig z gaan gebruiken om honden het zwijgen op te leggen, zoals de diverse blafbanden die op elke hoek van de straat verkrijgbaar zijn.

Bello blaft (522,1 KB)  

Terug naar nieuwsoverzicht