Inzendingen Kwispelprijs 2013 welkom!

27 juni 2013

Vandaag is de aftrap gegeven voor de Kwispelprijs van 2013. Dit jaar maken gemeenten kans om de prijs (een geldbedrag van €1000,- te besteden aan een ‘hondproject’ en een eervolle vermelding op hondenbescherming.nl) te winnen. De Kwispelprijs 2013 gaat namelijk naar de meest hondvriendelijke gemeente van Nederland.

Goed gemeentelijk voorbeeld gezocht

Naar de mening van de Koninklijke Hondenbescherming is helaas in veel gemeenten sprake van een hondónvriendelijk beleid. Beleid kenmerkt zich dan door hoge belastingen, aanlijnplicht, onbereikbare speelveldjes en te weinig uitlaatplekken.

Daarom nodigt de organisatie gemeenten uit mee te dingen naar de Kwispelprijs als ze vinden dat zij juist wèl een hondvriendelijk beleid voeren en als voorbeeld kunnen dienen.

Aanmeldformulier voor 31 augustus inzenden om kans te maken op de prijs

Vandaag hebben alle gemeenten van Nederland een mail ontvangen met een aanmeldformulier. Op het formulier staan tien vragen. Wanneer de gemeente deze voor 31 augustus as retourneert, maakt zij kans om door de voorselectie te komen. Zij kan dan een bezoek van de Koninklijke Hondenbescherming verwachten waarbij de hondvriendelijkheid van het beleid nader getoetst wordt.

Ieder jaar reikt de Koninklijke Hondenbescherming de zogeheten Kwispelprijs uit aan een organisatie die of een initiatief dat honden in een positief daglicht plaatst. Dit jaar reiken we de Kwispelprijs op 4 oktober uit aan de gemeente die zo goed mogelijk omziet naar de belangen, wensen en behoeften van honden en hun baasjes. Voorgaande jaren ging de Kwispelprijs bijvoorbeeld naar initiatieven als ‘Actief met je hond’ en het ‘Erkemederhondenstrand’.

Mail gemist? Geen kans gemist – nu opvragen!

Heeft u als gemeente de e-mail gemist, maar wilt u wel meedingen naar de Kwispelprijs? Mail dan naar just@hondenbescherming.nl en vraag het aanmeldformulier direct op.

Terug naar nieuwsoverzicht