Zen-hond Chess in opvang

12 juni 2013

Een niet alledaagse maar wonderschone blikvanger bewoont sinds kort het seniorenhuis. Chess is een Grote Zwitserse Sennenhondteef van tien jaar oud. Vanwege de scheiding van haar voormalige eigenaren zat ze plotseling veel te veel alleen thuis. Ze kwam hiertegen in opstand en liet nadrukkelijk van zich horen, iets dat de buren zeer onwelgevallig was.
Chess is dus nu op zoek naar een nieuwe plek. Het is een kalme introverte hond die zonder aan de lijn te trekken met je mee stapt. 

Ze is waakzaam en alert op haar omgeving zonder onrustig te zijn. Maar joggers in de verte, vissers aan de waterkant en ons tegemoetkomende honden worden allemaal gespot en met de ogen gevolgd, totdat gebleken is dat er geen gevaar schuilt in hun aanwezigheid. 

Ze is direct in een kamer geplaatst en woont samen met Tess, de Chesapeake Bay Retriever, Hugo, de Beagle en Bundy de Jack Russel en haar komst doet alle honden goed. Het is een echte Zen-hond bij wie praktisch iedereen zich direct op zijn gemakt voelt. 

Terug naar nieuwsoverzicht