Gybor knapt langzaam op

6 juni 2013

Een paar weken geleden werd er een broodmagere en heel vieze Border Collie binnengebracht in het seniorenhuis in Den Bosch. Met vereende krachten van diverse hulporganisaties aan zowel mens- als dierkant is de hond van zijn eigenaar afgepraat, waardoor deze uiteindelijk afstand heeft gedaan van zijn hond. De eigenaar was niet in staat goed en fatsoenlijk voor zijn hond te zorgen. De hond was veel alleen en had slechts de beschikking over 1 kamertje dat vol uitwerpselen lag. Eten en drinken kreeg de hond maar mondjesmaat, dit om te voorkomen dat hij plaste en poepte in het kamertje.

Gybor, zoals deze prachtige driekleur Border Collie reu heet, is al een heel eind opgeknapt. Hij is niet meer vel over been en zijn vacht is aan het bijkomen. Het is een tien jaar oude hond, die erg graag iets voor je doet. Een vitale indruk maakt hij niet, dat kan ook niet, hij heeft immers jaren amper daglicht gezien en weinig beweging gehad. Voor een nieuwe eigenaar valt echt eer te behalen deze hond op te nemen en hem na verloop van tijd te laten stralen.

Gybor is een mensenhond, de andere honden interesseren hem maar matig. Hij woont samen met Bella, die vanaf de allereerste minuut tot over haar oren is op ‘m en zich vreselijk uitslooft voor zijn aandacht. Sinds Gybor zijn intreden deed in haar kamer, zijn voor haar alle dagen een groot feest, van Bella mag hij dus nog wel een tijdje blijven.

Terug naar nieuwsoverzicht