Koninklijke Hondenbescherming geschokt door liftongeluk

1 juni 2013

Vandaag heeft de Koninklijke Hondenbescherming het bericht bereikt van het immens trieste liftongeluk in Capelle aan den IJssel. De organisatie wil graag haar medeleven betuigen aan alle betrokkenen en hen veel sterkte toewensen.

Ook wil zij hondenbezitters opnieuw waarschuwen voor het risico van het aangelijnd meenemen van een hond in een lift. Omdat liftsensoren honden niet altijd opmerken en omdat zij zeker een hondenriem niet signaleren, kan het gebruiken van een lift levensgevaarlijk zijn.

Wanneer de riem van de hond tussen de deur van de lift komt, wordt de hond onherroepelijk de adem ontnomen zodra de lift gaat bewegen. Daarom is het belangrijk om u niet te laten afleiden wanneer u een lift in/uitstapt met een hond. Houdt u ogen op de hond. Leer de hond om rustig achterin de lift te wachten, weg van de liftdeuren. Leer de hond ook alleen de lift in of uit te gaan op uw signaal.

Om ongelukken te voorkomen bij het gebruiken van een lift met de hond is het uiterst belangrijk:

Wanneer u dagelijks een lift moet gebruiken met uw hond, wees er dan alert op dat uw aandacht op de hond niet verslapt. Dit is menselijk, maar een ongeluk zit in een klein hoekje en heeft, zo toont het verschrikkelijke ongeluk in Capelle helaas ook weer aan, verschrikkelijke gevolgen.

Terug naar nieuwsoverzicht