Mogen dierenwinkels honden verkopen?

10 april 2013

Deze vraag krijgen we bij de Koninklijke Hondenbescherming vaak. Helaas is de verkoop van pups door dierenwinkels niet verboden. De Hondenbescherming is tegen de verkoop van pups door dierenwinkels.

De pups in de dierenwinkel zijn vaak afkomstig van grootschalige fokkers, die het niet zo nauw nemen met het welzijn van de honden. Bovendien zijn de omstandigheden waaronder de pups in dierenwinkels zich bevinden verre van ideaal.

Er zijn wel wettelijke vereisten waaraan een verkopende dierenwinkel moet voldoen. De dieren moeten goed verzorgd worden en goed ‘gehuisvest’ worden. In de optiek van de Hondenbescherming zijn deze eisen echter te minimaal. Bovendien hoort een pup niet thuis in een dierenwinkel. Het is niet alleen geen goede omgeving voor een (jong) dier. Het kan ook impulsaankoop in de hand werken. Iemand koopt dan een hond zonder goed nagedacht te hebben over wat de hond zijn leven lang nodig heeft.

Koop dus nooit een pup in een dierenwinkel! Kijk op onze pagina’s over verantwoorde aanschaf voor meer informatie:

Zo kom ik aan een hond

Terug naar nieuwsoverzicht