Boete ingetrokken, Koninklijke Hondenbescherming bezorgd

4 april 2013

De Koninklijke Hondenbescherming is zeer bezorgd over het intrekken van een boete door staatssecretaris Dijksma. Het gaat om een boete van 40.000 euro voor overtreding van de ‘vrijstellingsregeling sledehondensport’.

Deze sport is aan regelgeving gebonden om dieren te beschermen tegen onverantwoorde belasting. Honden zijn, zeker vandaag de dag, kwetsbaar voor overbelasting. Sluimerende erfelijke aandoeningen kunnen zich openbaren door belasting. De meeste honden zijn niet gebouwd als trekdier!

De Koninklijke Hondenbescherming roept hondenbezitters op hun hond niet bloot te stellen aan onverantwoorde belasting. Zeker niet over asfalt op naderende warme dagen! Zij vraagt ook toeristen zich niet voort te laten trekken door honden op karren over Nederlandse wegen. Het lijkt voor de toerist een leuk uitje. Voor honden is het echter niet alleen geen pretje om in zomers weer een kar vol jolige toeristen te moeten voorttrekken. Het kan ook ronduit gevaarlijk en welzijnsaantastend zijn.

Terug naar nieuwsoverzicht