Nieuwkomer Bella is treurig

27 maart 2013

Gisterochtend lag nieuwkomer Bella rustig te dommelen in haar mandje in het paviljoen 'de Oude Kwispelaar' waar we onze seniorenhonden huisvesten toen ik hen bezocht. Voor de wandeling liet ze zich makkelijk aanlijnen en ze laat zich kalm meeleiden naar het parkje tegenover het dierentehuis.

Een blije hond kan ik haar niet noemen. Bella heeft iets intens treurigs over zich. Ze maakt een in zichzelf gekeerde indruk en maakt geen contact met de mensen die ze tegenkomt. Het verhaal bij Bella is dat ze als cadeau is aangeschaft voor een wat oudere man. Ze ging dit baasje steeds nadrukkelijker verdedigen en de familie vond dit gedrag te risicovol en besloot haar weer af te staan aan een asiel. Via diverse uitwisselingen tussen asielen is ze vanwege haar leeftijd in het seniorenhuis terechtgekomen. 

We moeten afwachten of en hoe ze bijtrekt maar we hopen dat onder de eerste laag Bella een opgewekter hondje schuilgaat.


Meer foto's van Bella, klik hier

Terug naar nieuwsoverzicht