Koninklijke Hondenbescherming te zien in ‘Undercover in Nederland’

23 maart 2013

Op zondag 24 maart om 21.30 uur bij SBS 6 is de Koninklijke Hondenbescherming te zien in het tv-programma Undercover in Nederland. In dit tv-programma stelt Alberto Stegeman wanpraktijken via de verborgen camera aan de kaak.

In de uitzending van morgen duikt Alberto Stegeman in de wereld van de gecoupeerde honden. Alhoewel er al enige jaren een verbod is op het couperen (afsnijden) van de oren en/of staart bij honden, legt Undercover In Nederland bloot dat ondanks dit verbod het nog altijd mogelijk is om aan een gecoupeerde hond te komen.

Naar aanleiding van de bevindingen vraagt Undercover in Nederland in de uitzending ook de Koninklijke Hondenbescherming om een reactie. Het zal u niet verbazen dat de Koninklijke Hondenbescherming het verbod op de oren en/of staart bij honden een zeer wezenlijk verbod vindt. Het couperen is voor de jonge hond immers een pijnlijke en traumatische gebeurtenis, waar hij zijn verdere hondenleven last van heeft.

De oren en de staart zijn voor de hond immers onmisbaar in de communicatie met mens en dier. Hij gebruikt ze om gemoedstoestand en intenties over te brengen. De staart doet bij (snelle) beweging ook nog dienst als ‘roer’ om balans te bewaren. Het verbod op couperen is er niet voor niets! Een dier laten lijden omdat mensen iets mooi vinden, is onethische en onjuist.

Terug naar nieuwsoverzicht