Te klein is niet fijn

12 maart 2013

De Koninklijke Hondenbescherming waarschuwt geen pups te nemen van zogenaamd ‘teacup’, ‘micro mini’, ‘micro’ of ‘pocket book’ type. Deze benamingen worden gebruikt voor honden die extra klein zijn.

Het lijkt lief, leuk of bijzonder om een dergelijk pietepeuterig hondje te hebben. Echter, voor de hond is het geenszins een pretje om zo ieniemienie te zijn. Het maakt het diertje niet alleen kwetsbaar en daardoor bijvoorbeeld niet geschikt voor gezinnen met kinderen. Een hond heeft ook ruimte nodig voor bepaalde organen, zoals zijn hersenen, ogen en maagdarmkanaal. Wanneer een hond bewust kleiner dan klein wordt gefokt, kan dit allerlei vervelende problemen geven. Het diertje past letterlijk niet in zijn jasje en lijdt daaronder.

Houd je van honden? Kies dan nooit voor een dergelijk bewust te klein gefokte pup. Kies voor een dier dat een fijn leven kan leiden. Onthoud dat je als consument bepaalt wat er gefokt wordt. En dierenleed wil je niet steunen maar juist tegengaan.

Op zoek naar tips over de aanschaf van een hond? Onze site staat boordevol tips.

Terug naar nieuwsoverzicht