Sensibel zieltje zoekt vlot een veilige thuishaven

6 maart 2013

Van de week werd Zoë binnengebracht. Haar baasjes waren haar beu en hadden zich voor euthanasie gemeld bij hun dierenarts. Deze willigde hun wens niet in want wat zij zag was een fitte, vrolijke hond op leeftijd maar ook een hond die absoluut niet toe was aan het verruilen van het tijdelijke met het eeuwige.

Zoë kon terecht bij ons. Ze is een dotje van een bonte Duitse Staande langhaar. Een grote lieverd met een piepklein, zeer sensibel zieltje. Ze heeft haar leven lang in een gezin gewoond en de overgang naar de opvang is voor haar een heel grote. Ze is er bloednerveus van geworden en elke toenadering van een van de andere honden maakt dat zij met grote verschikte ogen stokstijf stil staat en kwijlt alsof haar leven er van afhangt. Een van de medewerkers van de opvang heeft haar mee naar huis genomen. Een gewoon leven in een gezin met kinderen en andere huisdieren, waaronder honden en zij is direct gekalmeerd. Het is dus zaak Zoë met grote spoed weer aan een eigen thuis te helpen, een thuis waar de 12,5 jaar oude bonte hond wel welkom is en gewaardeerd wordt. Vrijdag 8 maart wordt haar gebit gereinigd en vanaf zaterdag is ze beschikbaar.

Wie wordt Zoë’s reddende engel!

Terug naar nieuwsoverzicht