‘Hond aan de lijn’ blijft emotioneel onderwerp

4 maart 2013

Over het aanlijnen van honden wordt veel gezegd en geschreven. Het roept emoties op. En terecht. In Nederland zijn er immers veel te weinig plekken voor honden om veilig en verantwoord los te kunnen lopen. Een probleem waar de Koninklijke Hondenbescherming al jaren aandacht voor vraagt.

Afgelopen week is van de hand van de directeur van deze organisatie een column verschenen op PiepVandaag. Het onderwerp van de column is overgewicht bij honden. Omdat het om een column gaat, is een kwinkslag gemaakt naar ‘hond aan de lijn’. Daarbij doelt ‘lijn’ op ‘lijnen’ oftewel ‘afslanken’.

Helaas is bij een aantal hondenliefhebbers en zelfs een digitaal nieuwskanaal deze kwinkslag niet direct begrepen. De Koninklijke Hondenbescherming vraagt hen om de column nog eens door te lezen en vooral ook aandacht te hebben voor de laatste alinea.

Het zal dan direct duidelijk worden dat de column juist oproept tot meer gelegenheid om honden verantwoord los van de lijn van hun vrijheid en beweging te laten genieten. Dit is niet alleen belangrijk voor het welzijn van de hond, maar ook voor een goed gewicht!

Terug naar nieuwsoverzicht