Een hond is geen cadeau

14 februari 2013

Recentelijk is ophef ontstaan over een Italiaanse premier die een hond cadeau krijgt in een tv-programma. Bijzonder genoeg gaat de ophef over het feit dat deze kandidaat de hond accepteert. De producent van het programma had verwacht dat de hond zou worden geweigerd als cadeau.

In de optiek van de Koninklijke Hondenbescherming zou de ophef moeten gaan over het feit dat een tv-programma op deze wijze met een dier solt. Een hond is geen cadeau. Het is een levend wezen.

De aanschaf van een hond houdt een jarenlange verantwoordelijkheid in. Een verantwoordelijkheid van de nieuwe eigenaar om zijn dier goed te verzorgen, om hem te bieden wat hij nodig heeft. Niet te lang alleen zijn, opvoeden, voldoende beweging en uitdaging bieden. En dan ook nog eens voorkomen dat de hond overlast veroorzaakt. Het is geen sinecure. Iets waar je als nieuwe eigenaar goed over moet nadenken. Een hond zou dus nooit zo maar als cadeau gegeven mogen worden. Zeker niet in een tv-programma.

Terug naar nieuwsoverzicht