Pas op voor uitglijders

20 januari 2013

Het winterse weer houdt aan en hoewel ijs steeds betrouwbaarder lijkt, komt er nu een winters risico bij voor honden.

Eind vorig jaar hebben we op de site tips geplaatst om je hond door de sneeuwperiode te helpen: Sneeuwtips

Omdat de komende tijd steeds meer mensen het ijs op gaan, willen we graag benadrukken dat het belangrijk is je hond weg te houden van het ijs. Door de gladheid kan een hond naar uitglijden en bijvoorbeeld zijn kruisbanden scheuren. Bovendien leert de hond lopen op ijs, wat een risico inhoudt als er wakken zijn. Een hond die door het ijs zakt, komt vaak slecht uit het wak en kan met de huidige temperaturen snel onderkoeld raken.

Honden kunnen niet zoals wij inschatten of ijs betrouwbaar is. Wanneer de dooi inzet en de hond is gewend het ijs op te lopen, geeft dit extra risico! Voorkom dat je hond zich bezeerd of dat de brandweer voor je viervoeter moet uitrukken.

Denk er tot slot ook aan dat het onverstandig is de hond met de huidige temperaturen vast te binden nabij een schaatsplek als er daar door de gezinsleden geschaatst wordt. Je hond zou wel een heel goede vacht moeten hebben om dit goed te doorstaan.

Veel veilig winters plezier toegewenst voor jou en je hond!

Terug naar nieuwsoverzicht