Geef geen hond onder de boom

12 december 2012

Geef geen hond cadeau onder de kerstboom! Met deze dringende oproep komt de Hondenbescherming in de naderende kersttijd.

Het lijkt zo leuk, een schattige pup cadeau geven met kerst. Vaak eindigt dit goedbedoelde cadeau echter in tranen en hondenleed.

Aan de aanschaf van een hond hoort een gedegen bedenktijd vooraf te gaan. Een hond koop je niet voor even, maar voor een hondenleven lang. En dat kan wel vijftien jaar zijn. Al die vijftien jaren moet er goed voor de hond worden gezorgd. Dat vraagt veel geld (zeker 50-100 euro per maand) en veel tijd (zeker twee uur op een dag). En dan is er nog de keuze van de hond. De hond moet perfect bij zijn baasje passen. Wat de hond nodig heeft, moet zijn baasje kunnen geven. Een hondenleven lang. Denk aan dagelijks verzorgen van een vacht, aan urenlange wandelingen, aan opvoeding.

Recent onderzoek van de Hondenbescherming toont aan dat de helft van de honden in het asiel daar terecht komt doordat over de aanschaf onvoldoende was nagedacht. De koper heeft niet beseft hoeveel tijd en zorg een hond nodig heeft. Vooraf is niet bedacht dat een hond ongewenst gedrag kan gaan tonen en dat hij opgevoed moet worden. Wanneer het dan niet meer gaat, moet de hond naar het asiel. Heel vervelend voor de hond en ook voor de eigenaar die met een schuldgevoel blijft zitten.

Zet met kerst dus geen hond onder de boom! Heeft u iets met honden en wilt u met kerst iets doen? Word dan lid van de Hondenbescherming voor maar 15 euro per jaar. Indien u een machtiging afgeeft, kunnen wij u 2,50 euro korting geven op uw lidmaatschap. Voor slechts 12,50 per jaar helpt u de honden en ontvangt u drie maal per jaar het tijdschrift ‘Hond’ thuis. En dat is meteen de enige ‘Hond’ die zonder problemen wel onder de kerstboom gelegd kan worden.

Wanneer u nu lid wordt, heeft u nog voor de Kerst het laatste nummer van ‘Hond’ en een prachtige verjaardagskalender in huis als welkomstgeschenk!

Terug naar nieuwsoverzicht