Sneeuwtips voor de hond

7 december 2012

Deze dagen valt er bijna overal in Nederland sneeuw. Veel honden kunnen dikke pret hebben in de sneeuw. Toch zijn er ook wat risico’s aan sneeuwpret verbonden. Met deze vijf tips komt u veiliger de winter door.

1. Wanneer uw hond last heeft van pekel, vet dan zijn poten in met vaseline of uierzalf vóór het wandelen en spoel de poten na het wandelen af met lauw water.

2. In de haren (van met name langharige honden) rondom de voetkussentjes kunnen kleine balletjes sneeuw blijven hangen. Dit kan lopen lastig maken en pijnlijk zijn. U kunt het haar tussen de tenen wegknippen, maar gebruik hiervoor een bolle schaar zodat u niet in de kussentjes knipt. Vraag bij twijfel een goede trimmer om advies.

3. Probeer gladde stukken sneeuw met de hond te vermijden, alsmede sneeuw die hard en scherp geworden is. Dit voorkomt vervelende blessures aan poten, gewrichten of spieren.

4. Sneeuwballen gooien kan als nadeel hebben dat uw hond veel sneeuw binnenkrijgt of opeet. Dit kan leiden tot diarree!

5. Zorg dat uw hond in beweging blijft. Stilstaand krijgt een hond het in de sneeuw snel koud. Lang niet alle honden kunnen goed tegen de kou. Voor een koukleum kan een hondenjas goed van pas komen. Let er echter wel op dat de jas comfortabel zit en niet schuurt. Maak van uw hond geen barbiepop.

Geniet van de sneeuw maar houd uw viervoeter goed in de gaten!

Terug naar nieuwsoverzicht